V.V. SIOS Vr1 – Asserboys Vr1 + Foto’s

Zoals het weer al voorspelde, beloofde het op ‘’de lange twee” in Sauwerd een mooie middag te worden.

Met een wat nare gevoelens van de heen wedstrijd in Assen en de verloren inhaalwedstrijd van afgelopen dinsdag tegen EKC, hadden de dames van SIOS nu de neuzen in dezelfde richting staan en dat uitte zich in een fantastische wedstrijd!

Direct vanaf het startsignaal zat SIOS er boven op. Door goed druk zetten van de aanvallers op de backs, kwam Assen niet aan voetballen toe. Al in de 8e minuut resulteerde dat in de 1-0 door Elsbeth de Haan. Een mooie lange bal van Marjolein Datema kwam in de voeten van Elsbeth, zij wist de keeper voorbij te gaan en de bal binnen te schieten. Ook na de 1-0 bleef SIOS goed voetballen en was het nare gevoel van dinsdag volledig verdwenen. Ondanks het betere spel van SIOS kwam Assen met een gelukkig schot op 1-1. Gelijk na de aftrap schoot Rosanne Datema de bal diep naar voren en maakte Karin de Haan de 2-1.

Na de ranja en een motiverend woord van coach Evert Boer kwamen de dames vol strijdlust de kleedkamer uit. Binnen 5 minuten was de voorsprong uitgebreid naar 3-1 door een goal van Trienke de Haan, zij kon de bal rustig binnentikken in de verre hoek. Na de 3-1 nam SIOS wat gas terug, maar ook daardoor kregen de dames uit Assen geen grip op de wedstrijd. In de 70e minuut legde de scheids de wedstrijd stil voor een blessurebehandeling van een van de spelers uit Assen. Spits Trienke de Haan gaf daar geen gehoor aan en probeerde de show te stelen door een geweldige slalom in niemandsland en schoot binnen. Vol ontsteltenis van de spits werd de goal afgekeurd, maar werd wel beloond door een gele kaart van de scheids. Iedereen op het veld was daarna weer wakker en ook het publiek werd in de 85e minuut wakker geschud door een enorme knal van Rosanne Datema in het dak van het doel, op aangeven van Trienke de Haan, 4-1! Asser-boys gaf nog even wat gas en dat resulteerde in verschillende kansen. Keeper Marieke Haaksema wist veel ballen uit haar goal te houden maar aan het einde van de wedstrijd was het mooie afstandsschot van nummer 8 van Asserboys toch raak. Tevens ook het einde van de wedstrijd, 4-2.

Door een combinatie van het mooie weer, een prachtige verdiende overwinning van de dames en overwinningen van de heren 1 en 2, bleef het nog lang onrustig op sportpark “de lange twee”.